Verslag van de vergadering van 12 maart 2024 (2023/2024 nr. 23)

Aanvang: 13.33 uur

Status: gecorrigeerd


Voorzitter: Bruijn

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Ingekomen is een beschikking van de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal houdende aanwijzing van de Eerste Kamerleden Van den Berg, Panman, Veldhoen en Kluit en de Tweede Kamerleden Omtzigt, Wilders en Maeijer tot vertegenwoordigers in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa en de Eerste Kamerleden Moonen, Vogels en Bovens en de Tweede Kamerleden Van Campen, Tuinman, Agema en Van der Lee tot plaatsvervangend vertegenwoordigers in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa.

Op verzoek van de SP-fractie heb ik op grond van artikel 30 van het Reglement van Orde van de Eerste Kamer het lid Janssen aangewezen als lid van de commissie voor Digitalisering in plaats van het lid Van Apeldoorn.

(Hilariteit)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

U wenst schorsing?

Dan heb ik begrepen dat de heer Van Rooijen het woord wenst.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Van Rooijen i (50PLUS):

Voorzitter, mijn fractie wil een ordevoorstel doen over de Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie (35673), die vanavond in stemming zou komen. Dat houdt in om de stemming daarover aan te houden, opdat de fracties voldoende tijd krijgen om zich te beraden over het wetsvoorstel en met name over de moties, alvorens volgende week tot stemming over te kunnen gaan.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Wenst een van de leden het woord over het ordevoorstel om niet vanavond maar volgende week dinsdag te stemmen over het wetsvoorstel en de moties, als ik het goed begrijp, met betrekking tot het wetsvoorstel Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie (35673)? Kan de Kamer zich vinden in het ordevoorstel? Dat is het geval. Dank u wel, meneer Van Rooijen.

Daartoe wordt besloten.